ISDN2

 

Een ISDN2-aansluiting is een digitale aansluiting voor communicatie van spraak, beeld, data en fax. U kunt met 2 lijnen tegelijk bellen en krijgt maar liefst 4 telefoonnummers.
Naast de standaard ISDN2-aansluiting heeft KPN ook een ISDN1-aansluiting geintroduceerd. Deze biedt technisch gezien dezelfde mogelijkheden, maar beschikt hierbij over één kanaal en slechts 2 nummers. Naast ISDN2 heeft bestaat er ook een ISDN1-aansluiting. Hierbij krijgt u slechts 1 lijn en 2 telefoonnummers, verder is deze aansluiting gelijk aan een ISDN2.

 • Een ISDN2-aansluiting bestaat standaard uit:
  twee lijnen waarover gelijktijdig informatie verstuurd kan worden;
 • één signaleringskanaal;
 • 4 telefoonnummers, uit te breiden tot max. 8.

Technische omschrijving

ISDN = Integrated Services Digital Network
Een ISDN2-aansluiting bestaat uit twee onafhankelijke B-kanalen van elk 64 kbit/seconde voor communicatie en één D-kanaal van 16 kbit/seconde voor signalering. Het is mogelijk om meer ISDN2-kanalen of aansluitingen gecombineerd te gebruiken. Ook is een ISDN2-aansluiting te combineren met een ISDN30-aansluiting. Bij ISDN1 heeft u slechts de beschikking over 1 B-kanaal.
Voor een ISDN-aansluiting is ISDN-specifieke randapparatuur nodig zoals telefoons, faxen, pc-kaarten en beeldtelefoons. Analoge randapparatuur kan door de inzet van een terminaladapter gebruikt worden in combinatie met deze digitale aansluiting.
Bij een ISDN-aansluiting zijn verschillende aanvullende diensten mogelijk. De volgende diensten worden standaard meegeleverd:

Standaard diensten

 • Nummerweergave
 • Blokkering Nummerweergave
 • Blokkering Nummerweergave
 • oproeper Blokkering Nummerweergave
 • beantwoorder
 • Toestelwisseling
 • Bereikbaarheid
 • Blokkeringen

Extra faciliteiten

Doorschakeldienst *21
Met *21 is uw klant altijd bereikbaar op zijn eigen telefoonnummer, ook in het buitenland. Alle oproepen naar het bedrijf kunnen direct doorgeschakeld worden naar een andere locatie of naar zijn eigen mobiele telefoon. Zo mist uw klant geen enkel telefoontje!

WisselGesprek
Met WisselGesprek wordt de directe telefonische bereikbaarheid vergroot. U hoeft geen telefoontje te missen, ook al ibent u in gesprek. Met een enkelvoudige analoge aansluiting bent u in staat om tijdens een telefoongesprek een tweede inkomend gesprek te beantwoorden. Dit is een gratis faciliteit bij ISDN.

Voicemail
VoiceMail is een elektronisch antwoordapparaat in het telefoonnetwerk van KPN. Voor iedere klant met een telefoonaansluiting is een eigen VoiceMailbox beschikbaar. VoiceMail is gekoppeld aan uw eigen telefoonnummer. Voor bellen naar het VoiceMail-platform (0842-333) geldt het binnen-basis tarief. Als een beller een bericht inspreekt in een VoiceMail, betaalt hij het gewone beltarief. Dit is hetzelfde tarief als wanneer de gebelde aanwezig zou zijn en het gesprek persoonlijk had beantwoord. Er worden dus geen doorschakelkosten berekend. Ook deze faciliteit is bij ISDN gratis.
Groepsnummerfaciliteit
Netlijnen worden gekoppeld aan één (roep)nummer. Alle oproepen komen binnen op dit ene nummer. De oproepen worden willekeurig over de lijnen toegewezen. De groepsnummerfaciliteit wordt aangeboden voor minimaal twee lijnen.

Doorkiesfaciliteit
Deze aanvullende dienst biedt de mogelijkheid de aangesloten telefoons/terminals op een ISDN-telefooncentrale rechtstreeks bereikbaar te laten zijn vanuit het openbare telecommunicatienet van KPN. Beschikbaar op ISDN2 en ISDN15/20/30.
Het doorkiesnummer maakt dus deel uit van het nummerplan van het openbare net en de klant moet één of meerdere nummerblokken (blokken van opeenvolgende nummers) afnemen. ISDN kent nummerblokken van 10, 100, 1000 en/of 10000 nummers.

Overige faciliteiten

Neem voor overige faciliteiten contact met ons, wij informeren u graag verder.

Tarieven

Neem voor een actueel tarieven overzicht contact met ons op.